Itinerari Caminada AEU’19

La 18a. Caminada Popular de l’Urgell és una bonica ruta circular d’uns 18 quilòmetres mostrant els primers boscos i relleus de la part més meridional del terme de Plana de Lleida.
El recorregut és circular i gairebé completament discorre pels termes municipals  de Tàrrega, Verdú i el Mas de Bondia. (Montornès de Segarra).

Un 35% de l’itinerari discorre per sinuosos corriols i antics camins de caçadors avui dia en desús. Amb el teu pas, estàs contribuint a mantenir-los vius. Aprofitem per pregar-te que siguis respectuós amb l’entorn i el paisatge.  El 60% segueix camins i pistes de terra. Finalment, durant el 5% restant ho fa per trams asfaltats. (pobles i encreuaments de pistes)

Mentre camines, podràs gaudir d’unes excel·lents vistes de la Plana d’Urgell, dels primers relleus i sembrats de la Segarra, els boscos d’alzines i les vinyes de la Denominació d’Origen del Cava de Verdú. Com sempre, l’omnipresent serra del Montsec farà de fons d’escenari.

El terreny mostra la riquesa dels camps de la fèrtil plana de l’Urgell, a més d’un variat paisatge compost de camps de conreu de fruiters de secà, ametllers, vinyes i boscos més salvatges de pi i d’alzines.
Les manifestacions d’arquitectura popular i les construccions de pedra seca, recordant un estil de vida d’un passat pròxim però extint, també estaran presents al llarg de la ruta.

Descripció

Sortim de Tàrrega en direcció est, cap al nucli del Talladell: Seguim cap a la Mora i Granyanella, però sense arribar-hi. En aquest, ens espera l’esmorzar amb la mítica botifarra a la brasa.

Des d’aquí, descendim per buscar el Fons del Torrent, on trobarem el segon corriol del dia. Seguim direcció nord-oest fins als Pins de la Maresca. Des d’allí, retornem fins a Tàrrega, per un seguit de pistes i corriols, per fer una arribada de manera més amena….

Ben segur que et sorprendrà i voldràs repetir de nou!

Tens por de perdre’t o vols resseguir virtualment el recorregut? Baixa’t lo track


Recorregut circular de 18,8 quilòmetres.
254 metres de desnivell positiu acumulats.
El temps estimat és d’unes 4-5 hores.

A %d bloguers els agrada això: