Una bonica ruta circular d’uns 18 quilòmetres mostrant els primers boscos i relleus de la part més meridional del terme de Tàrrega.
El recorregut és circular i gairebé en la seva totalitat discorre pel termes de Verdú i Tàrrega, a l’Urgell i el Mas de Bondia, a la Segarra.

Un 35% de l’itinerari discorre per sinuosos corriols i antics camins de caçadors avui dia en desús. Amb el teu pas, estàs contribuint a mantenir-los vius. Aprofitem per pregar-te que siguis respectuós amb l’entorn i el paisatge.  El 60% segueix camins i pistes de terra. Finalment, durant el 5% restant ho fa per trams asfaltats. (pobles, i creuament de pistes)

Mentre camines, podràs gaudir d’unes excel·lents vistes de la Plana d’Urgell, dels primers relleus i sembrats de la Segarra, els boscos d’alzines i les vinyes de la Denominació d’Origen del Cava de Verdú. Com sempre, l’omnipresent serra del Montsec farà de fons d’escenari
Així mateix, gaudir del despertar de la natura, amb tota la varietat de verds dels camps,  ametllers, vinyes, d’alzines,… i dels marrons de la terra i de la pedra, amb les mostres d’arquitectura popular al llarg del camí: els marges de pedra i les cabanes de tros son l’herència d’un estil de vida arrelat al territori, propi d’un temps passat, encara proper.

Descripció

Sortida de Verdú (438 metres) per la Plaça Major, vora el castell. Travessant la carretera de Montornès, comença l’ascensió suau pel camí de les Garrigues, per baixar de nou per lo Fondo de les Avalls, travessar el Torrent de Vilagrasseta i trobar el primer corriol, en aquest cas de pujada.

Un cop a dalt a los Plans, ja s’observa el desnivell que caldrà recórrer a través d’un corriol fins al Mas de Bondia (6 quilòmetres / 482 metres) Al peu del poble clos hi ha el punt de l’esmorzar amb la mítica botifarra a la brasa.

Es segueix direcció est, cap a l’Ametlla de Segarra, sense arribar-hi. A mig camí, la ruta es desvia per uns petits senders molt bonics i distrets de caminar, enmig de bosquets de pi.

Sortint de nou a la llum, es careneja per pista direcció oest fins retornar a la vila. Un bon vermut espera als caminants a l’arribada. Vols veure / baixar-te el track?

Un bon tomb que ens pot oferir una molt bona visió d’aquesta zona en que la Segarra i l’Urgell es barejen i es confonen, amb una personalitat molt particular. És per això que creiem que la zona és un terreny ideal, pel seu potencial natural i l’encant paisatgístic que presenta.

Sortida, a les 9 del matí, des de la Zona Esportiva de Verdú. (no saps com arribar-hi?)
Recorregut circular de 17,2 quilòmetres.
325 metres de desnivell positiu acumulats.
El temps estimat és d’unes 4 hores.
Anuncis